Er du frisk en på en lækker sommer cocktail? Her har du opskriften på en spændende kombination af Gin, søde jordbær kombineret med thai basilikum sirup. Du skal bruge følgende til 4 personer:

Thai Basilikum Sirup

0.5 dl vand, 50 gram sukker og et halvt bundt thai basilikum, groft hakket

Jordbær Puré

200 gram friske jordbær skåret i mindre stykker, 1 spiseskefuld sukker, 2 spiseskefuld lime juice, 4 thai basilikum blade

Cocktail

1 dl Gin, 3 dl dansk vand, 4 stilke thai basilikum, 4 jordbær i skiver

Thai basilikum sirup: Kog vand og sukker i en lille gryde, reducer varmen og tilsæt thai basilikum. Lad ingredienserne småsimre ved svag varme i ca 5 minutter. Afkøl og si basilikum fra således du har en klar sirup.

Jordbær puré: strø sukkeret over jordbærrene og lad dem trække 10 minutter. Hæld dem herefter i blenderen og tilsæt limesaft og thai basilikum blade og blend til du får en jævn puré.

Cocktail: I 4 glas fordeles gin og jordbær puré. Tilføj hvert glas 1 spiseskefuld thai basilikum sirup og rør. Fyld op med danskvand efter behag og pynt med stilke af thai basilikum og skiver af jordbær.

SKÅL

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This